dinsdag 10 maart 2020

Samen eten! Heel gezellig!

Voor de laatste keer dit winterseizoen kwamen we met ongeveer 16 mensen bij ’t Boerke samen voor een dinertje. Een kleinere groep dan gewoonlijk.

Een aantal mensen was ziek en anderen hadden vergeten zich af te melden. Overigens is dit tegen de afspraak. Het keukenpersoneel moet immers rekening houden met het aantal gasten dat verwacht kan worden. De organisator vraagt daarom iedereen die onverhoopt verhinderd is, zich af te melden: 06 42 95 78 00.

De sfeer was er echter niet minder om. En we lieten het ons goed smaken. Daarbij is het wel zo prettig dat je kan kiezen tussen vlees of vis. En het toetje was een regelrechte traktatie. De thuisblijvers hebben wel wat gemist.

Het maakt ook wel een verschil of je thuis in je eentje zit te eten of dat je tijdens het eten aanspraak hebt. Je hoeft niets klaar te maken, je hoeft niets op te scheppen en ook niets af te ruimen en weg te zetten. En … je kunt je verhaaltjes kwijt: je hoort ook nog eens wat er verder in ons Rijen gebeurt. Iedereen weet wel iets te vertellen.

We weten allemaal dat samen eten ook doet eten. Er zijn mensen die thuis niet de moeite nemen om wat uitgebreider te tafelen. Daarom is dit project zo leuk, omdat het mensen bij elkaar brengt en de dagelijkse beslommeringen even aan de kant geschoven kunnen worden. En kunnen ook nog worden besproken. Iedere Rijense single van boven de 50 jaar kan zich voor dit samen uit eten gaan opgeven bij Henk van Opstal: 06 42 95 78 00.

Met Pasen, op 12 april, zullen er vast wel mensen zijn die een paasmaaltje voor alleen zichzelf moeten gaan maken. Daarom ligt het in de bedoeling om dan weer samen te komen en wel bij Chef Chen, Hoofdstraat 19. Informatie kun je altijd vinden op de website van SV-Rijen of bij de gastvrouwen in de Oase, tel. 0161 22 71 97. Alvast smakelijk eten gewenst met Pasen.