vrijdag 08 maart 2019

Computers, soms moet je even doorzetten!

Het Digitaal café heeft op vrijdag 8 maart weer een actieve bijeenkomst gehad. Daarbij kwamen heel veel zaken aan de orde. Het is niet altijd makkelijk. Het is vaak erg doorzetten om iets voor elkaar te krijgen. Dat komt ook omdat je tegelijkertijd aan het leren bent. Dat vergt inspanning!

Een zoekmachine helpt je echt verder. Tik in wat niet lukt en kijk of je zoekresultaten krijgt waar je wat aan hebt. Lukt het niet meteen, kijk dan of je met andere zoekwoorden wél resultaat hebt.

Je apparaten en de programma's die erop draaien verouderen snel. Het is niet echt nodig dat je een duur abonnement op nieuwe software neemt.

  • Als officepakket, voor brieven, rekenbladen, presentaties, tekeningen enz. kan je Libre-office gebruiken.
  • Een uitstekende zoekmachine is Duckduckgo. Dat is een pakket dat jou niet volgt en daardoor krijg je minder  hinderlijk reclame voorgeschoteld.
  • Als email programma kan je Thunderbird overwegen. Sommigen vinden dit programma lastig te leren, maar eenmaal gewend is het erg flexibel. het heeft bovendien heel veel mogelijkheden.
  • Om op het web te surfen, kijk eens naar Firefox van Mozilla. Deze browser zorgt er voor dat je niet wordt gevolgd en je hebt daardoor dus minder last hebt van opdringerige reclame.

Al de genoemde software is gratis!. Maar de ontwikkelaars willen ook graag wat beleg op de boterham. En dus is het wel zo netjes een kleine gift aan de makers over te maken.

We hebben gesproken over een tekst op een foto. Hoe doe je dat op jou apparaat? Suggesties uit de groep: gebruik je tekstverwerker, Word of Libre-Office, Daarmee kan dit eenvoudig. De meeste apparaten hebben standaard apps aan boord die het ook kunnen. Zoeken via DuckDuckGo helpt je op weg!

Heb je moeilijkheden die je echt niet kan oplossen, loop dan binnen bij Gijs en Frans op een vrijdagmiddag in een oneven week. Kijk op de website voor de juiste data. Gijs en Frans helpen je weer op weg als je erg in de knoop zit met je apparaat of een programma. Daar trekken ze veel tijd voor uit.

Gijs is er overigens in geslaagd om een speciale agenda voor de Oase te maken. In deze agenda kun je zien wat er wanneer in de Oase te doen is. Iedereen kan deze agenda raadplegen op de Oase-pagina van onze website.

Volgende keer zullen we het onder andere ook hebben over WeConnect, de App die WeTransfer mogelijk maakt op je apparaat (Android en Apple). Heel handig als je veel of grote bestanden wilt versturen en organiseren! Klik ook eens op de volgende link om via Senior-Web uitleg te krijgen over de Cloud.  

Heel veel plezier met je apparaat, we zien elkaar weer op vrijdag 22 maart, maar dan in de Biljartzaal. Vaste deelnemers ontvangen een e-mailtje ter herinnering.

Heb je ideeen, vragen of suggesties voor het Digitaal cafe? Stuur een e-mail.