zondag 14 april 2019

Cursus aquarelleren afgerond: afscheid van Marjan van Nistelrooij

Op 20 maart was de laatste bijeenkomst van de cursus aquarelleren. Maar dat was tevens het afscheid van degene die deze cursus jarenlang verzorgde: Marjan van Nistelrooij.

Vele jaren was er een aquarelcursus van vijf lessen onder begeleiding van Marjan van Nistelrooij. Maar dit seizoen was deze activiteit er voor het laatst. Marjan stopt ermee.

Marjan maakte met duidelijke instructies en voorbeelden vele mensen enthousiast voor deze mooie, maar best moeilijke kunstvorm. Door haar persoonlijkheid en 100% inzet vormden zich steeds weer snel leuke groepen mensen – dit seizoen alleen dames – die verrassende resultaten wisten te bereiken. De meeste deelnemers stonden hier zelf versteld van. En dat in slechts vijf middagen. Ongelooflijk!

Dit leidde uiteindelijk tot het ontstaan van een groep hobbyisten die na een cursus, op eigen initiatief in de Boodschap met deze hobby bezig blijft. De gezellige onderlinge sfeer speelt hierbij een grote rol. Men komt bij elkaar (in een ruimte van de Boodschap) en brengt eigen spullen mee om op een ontspannen manier bezig te zijn met de eigen creativiteit, om te leren van elkaar.

Voor Marjan moet dit vervolg op haar cursussen een enorme voldoening zijn. Haar aanmoedigingen om vooral ook thuis door te gaan zijn niet tegen dovemansoren gesproken. Ze heeft met succes belangstelling gekweekt voor haar liefhebberij. En ze kan nu met voldoening terugkijken op de vele jaren waarin zij door haar enthousiasme voor de schilderkunst anderen heeft kunnen stimuleren. Hartelijk dank, Marjan, voor deze verrijking van de schildercultuur in Rijen!

Vanaf woensdag 3 april is er een expositie in De Boodschap van de schilderijen die de cursisten hebben gemaakt.