dinsdag 06 september 2022

Dialoogbijeenkomst KBO-Brabant

Samen beslissen over zorg en (niet-)behandeling

KBO-Brabant vindt het belangrijk dat ondersteuning, zorg en behandeling voor 70-plussers beter aansluit bij wat zij en hun naasten zelf willen en belangrijk vinden. Hiervoor is een goed gesprek met zorgverlener(s) noodzakelijk. 

Uit ervaringen blijkt dat mensen zich gehoord voelen door het gesprek en er blij van worden. Zij vinden het tegelijkertijd ook lastig om erover te spreken. Patiënten met geheugenproblemen worden er onrustig van. Voor mantelzorgers heeft het gesprek ook vaak meerwaarde. Zij krijgen inzicht in doelen en wensen van hun vader of moeder. Familie wordt er heel blij van, want je komt samen tot iets. Mensen voelen zich gesteund (met kennis en ervaring). Niet alleen met vragen, maar ook met doelen. 

Dinsdag 18 oktober is er een regionale dialoogbijeenkomst in CC De Boodschap van 14.00 – 17.30 uur. Hier kunt u in gesprek met zorgverleners. Leo Bisschops, voorzitter van KBO-Brabant, zal de dialoogbijeenkomst begeleiden. Het is een vervolg op de bijeenkomsten Draaiboek code zwart en Voltooid leven.  

Aanmelden
Aanmelden kan online via https://www.kbo-brabant.nl/samen-beslissen-najaar-2022/

Telefonisch aanmelden kan ook bij KBO-Brabant: tel.nr.: 073 – 644 40 66