maandag 21 september 2020

Digitaal cafe weer gestart

Er was veel te bespreken naar aanleiding van het thema "Gemak en Vermaak" afgelopen vrijdag tijdens het Digitaal Café! We deden eerst een quiz. Aan de hand van 12 vragen kon je daar toch weer wat van opsteken. 

Kopen op internet en hoe dat aan te pakken... Er is binnen de groep al best wat ervaring met het bestellen van boodschappen en het kopen bij BOL.com en andere webshops. Ook manieren van betalen kwamen aan de orde waarbij iDeal en PayPal behoorlijk populair waren.

Verder hebben we laten zien dat er best veel mogelijkheden zijn om te bellen met beeld. Ook hebben we kort besproken welke luister- en kijkmogelijkheden er zijn via het internet. Je kunt alles nog eens nakijken in de presentatie Gemak en Vermaak van Joost.

De tijd vloog om waardoor er wat minder tijd was om de helpende hand te bieden. Ook kwam iemand met de vraag of we een keer tijd willen besteden aan de eerste keer iets kopen op internet. Daar zullen we over nadenken.

Waar we het ook nog over hebben gehad:

  • Jasper gaat ons helpen met allerlei computervragen.
  • Phishing en Spoofing worden steeds gevaarlijker. Als het je overkomt, zoek dan op een ander apparaat het telefoonnummer van je bank en bel die voor dat je geld gaat overmaken. De Overheid geeft over dit onderwerp een Webinar op 22 sepember om 10:30 via https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/. Van harte aanbevolen.
  • Het was de eerste keer in het nieuwe seizoen. We waren behoorlijk voorbereid met onze intekenlijst, speciale opstelling voor maximaal twintig deelnemers, nieuwe spatschermen, enzovoort, zodat we ons konden houden aan de Coronamaatregelen. Dat ging over het algemeen best goed! 

Op vrijdag 2 oktober 10:00 bespreken we de "Enter", de uitgave van SeniorWeb van september.