zondag 13 mei 2018

Een mooie fietstocht naar kasteel Dussen

De jaarlijkse fietstocht van SV-Rijen was weer groot succes. Negenentwintig fietsers vertrokken op 13 mei om 9.00 uur vanaf De Boodschap voor een tocht van ongeveer zestig kilometer met als hoofddoel een bezoek aan Kasteel Dussen.

De LF 9 (lange afstands-) fietsroute inspireerde Johan Broers tot het uitzetten van de tocht. Eerst langs het zanderige pad van de Donge richting ’s Gravenmoer en Waspik waar in de bijzondere theetuin van de familie Sanders werd gestopt voor een bak koffie of thee. Een tuin waarover nog wel even is nagepraat tijdens de rit: “Zo bijzonder!”

Die rit voerde via de smalle brug over het Oude Maasje naar de pont over de Bergsche Maas. Vandaar kwam het Kasteel waaraan Dussen zijn naam dankt, al snel in zicht. Tijd voor de van huis meegebrachte lunch. Het werd een gezellige picknick buiten op de enkele tuinbankjes (voor wie geluk had!) of gewoon in het gras. Koffie of thee werd verzorgd door een heuse kasteeldame. Ageeth van Herpen leidde ons rond in het kasteel en vooral door haar enthousiaste en soms smeuïge verhalen hing ons gezelschap aan haar lippen!

De terugweg ging via de andere oever van de Bergsche Maas over de Keizersveerse brug. In Geertruidenberg was de laatste stop op het terras van Het Trefpunt. Via verschillende Dongense binnendoortjes ging het richting Rijen waar ieder tussen vijf uur en half zes weer tevreden en veilig thuis was.

Dank namens de vele deelnemers aan Johan Broers die ook deze jaarlijkse fietstocht weer belangeloos heeft uitgezet. Ook een ‘dankjewel’ voor begeleiders Toon Stoopen, Jan Pieterse en Ad Kuijten. Wellicht tot de volgende fietstocht in 2019!!

RT