woensdag 24 oktober 2018

Een mooie paddenstoelenwandeling

Op donderdagmorgen 18 oktober om half tien waren ruim twintig wandelaars bij de ingang van de Leemput om samen met de gidsen Frans en Willem in de Dorstse bossen te gaan genieten van de natuur. De wandelaars werden in twee groepen gedeeld, iedere groep vergezeld door een gids.

Het was uitstekend wandelweer, waardoor wij konden genieten van wat de natuur in de herfst te bieden heeft op de bodem en in de bomen en struiken die door het najaar mooi verkleurd zijn.

Na ongeveer 100 meter kwamen wij op een zijpad bij een mooie verzameling vliegenzwammen. Voor de fotografen een unieke kans om dat plekje te vereeuwigen. Een dag na de wandeling kregen wij echter het bericht dat dat schitterende plekje vernield was door mensen die alleen maar de paddenstoelhoed nodig hadden. Schandalig!  Gelukkig maar, dat we nog mooie foto's hebben als bewijs dat het er was.

Door de droogte, het probleem is iedereen bekend, was de aanbod van zwammen niet groot en moesten wij veel zoeken naar rottend hout, want juist in houtafval kunnen zwammen hun voedsel vinden om te groeien.

Na ruim anderhalf uur waren wij weer terug bij de ingang van het bos. Onderweg naar de Leemput voor de koffie stelden we vast dat het een mooie wandeling was, dat we enorm van de natuur hebben genoten en dat zo'n wandeling zeker weer voor herhaling vatbaar is.

Verslag: Willem Post