dinsdag 18 april 2017

Een prachtige wandeling in het voorjaar

In 2015 begonnen we met de natuurwandelingen. We merken dat er nu meer belangstelling voor is, waardoor het aantal wandelaars flink is toegenomen. Van drie tot vijftien personen in vroeger jaren, waren er nu 25 wandelaars die met de gidsen Frans en Willem het Dorstse bos zijn ingewandeld.

Het was behoorlijk bewolkt, maar droog en zowaar verscheen er nu en dan ook een zonnetje. Het was goed weer om buiten te zijn al waaide er een frisse wind.

Nog niet uitbundig maar toch was er al veel jong groen. Er ontknopten katjes en hier en daar waren bloemen opgedoken. Kortom, genoeg  bijzonderheden onderweg waarmee de gidsen de wandelaars konden verwonderen. 

En dan natuurlijk de veranderingen bij de grote vennen die de graafmachines van Staasbosbeheer er hebben aangericht. Een mooie aanleiding  om over de toekomstige diversiteit van het gebied te vertellen.

Na ruim anderhalf uur was het goed om weer warm te worden en verder te praten in de gezellige ruimte van de Leemput. Met een "tot ziens" ging ieder weer zijn eigen weg, nog nagenietend van een paar goed bestede uurtjes. Wordt vervolgd in 2018.

Willem Post