donderdag 03 oktober 2019

En dat ging naar Den Bosch toe ...

Lionsclub ‘s-Hertogenbosch organiseert ieder jaar een concert voor mensen met een handicap die niet zelfstandig naar een theater kunnen. Ook bij dit zesenveertigste Concert in het Provinciehuis sloot de Lionsclub Dongevallei zich weer aan, zodat 17 Rijense muziekliefhebbers mee konden gaan.

Ruim op tijd stapten in Dongen nog eens 22 gasten in de bus. Onder begeleiding van Jan Havermans, namens de Lionsclub, ging het gezelschap naar het Provinciehuis, waar koffie of thee werd geschonken.

Marianne van der Sloot, gedeputeerde voor Samenleving, Cultuur en Erfgoed, heette iedereen welkom en opende hiermee de concertmiddag. Het klein symfonieorkest Toermalijn uit Vught, onder leiding van Willem van de Laar, speelde onder meer muziek van Mozart en Lehar. Behalve Toermalijn speelde ook het jeugdige vioolorkest Fiedelino enkele werken.

Na de pauze, waarin frisdrank werd aangeboden, stonden o.a. het Slavenkoor uit Nabucco en het Drinklied uit La Traviata op het programma. De stemming zat er zo goed in dan men niet kon nalaten mee te neuriën. Fiedelino speelde ook nog de door André Rieu erg bekend geworden Second Waltz. Tot slot werd ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn gespeeld, wat tevens een uitnodiging inhield om volgende jaar weer te komen genieten.

De thuisblijvers hebben veel gemist: een prachtig muziekevenement. Een compliment voor alle vrijwilligers en het Rode Kruis die de opvang van ongeveer 450 gasten uit heel Brabant verzorgden!