maandag 09 april 2018

Extra fietstocht naar Droneland Dongen

Droneland? Een fietstocht? Drones, dat zijn toch die insectachtige vliegtuigjes? Op woensdag 2 mei vertrekken we om 10 uur vanaf de Boodschap. En als het dan stormt of pijpenstelen regent, gaan we een week later. Lees

Droneland bestaat niet, maar in Dongen is een modelvliegtuigbouwclub en daar vliegen ze ook met drones. Lucien Farla nodigde ons uit om eens te komen kijken wat er met drones allemaal mogelijk is. Dat wordt dus een excursie per fiets. Johan Broers heeft een leuke fietstocht uitgezet. Je hoeft je niet aan te melden.

Johan Broers doet verslag van de voorbereidingen: "Vandaag, 10 april, heb ik samen met mijn fietsmaat de fietsroute uitgestippeld. Ongeveer vijftien kilometer heen en vijftien kilometer terug. Wij troffen Lucien aan op het vliegveld. Hij was enthousiast. We hebben afgesproken dat hij mij de dag ervoor zal bellen of het goed vliegweer wordt en de tocht dus kan doorgaan. Er is geen limiet aan het aantal delnemers, dus Lucien hoeft ook vooraf niet te weten hoeveel fietsers er komen. En, o ja, in de aankondiging voor de fietstocht was nog niet vermeld dat het verstandig is een lunchpakket mee te nemen!"

Het programma

10 uur: vertrek Oase
11 uur: Aankomst vliegveld waarna uitleg en demonstratie

12 uur: Lunch (daar heb je dat lunchpakket dus voor nodig!)

12.30 uur vertrek vanaf het vliegveld.
13.30 uur aankomst Oase.