vrijdag 06 mei 2022

High tea, gastvrouwen pakken uit

In de Oase stonden op vrijdag 6 mei de tafels keurig gedekt voor de jaarlijkse high teamiddag. De gastvrouwen hadden alles tot in de puntjes voorbereid. Heerlijke hapjes -hartig en zoet- en uiteraard volop thee. Er stond zelfs een vaasje verse bloemen op iedere tafel. 

Om 13.00 uur werd iedereen door Hanneke Thielen, coördinator van de werkgroep speciale activiteiten, verwelkomt. De laatste high tea was in 2019. Het is voor de senioren even wennen dat er weer het een en ander georganiseerd kan en mag worden. De opkomst was met 38 personen, waaronder zelfs 4 heren, wat minder groot dan voorheen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

De organisatie had het er maar druk mee. Inkopen doen, de hapjes klaarmaken, tafels dekken, de gasten bedienen en tenslotte de boel afruimen en afwassen. Maar de waardering die ze hiervoor ontvingen maakte alles goed.

Na het openingswoord werd het Engelse Volkslied gespeeld. Nou ja, niet iedereen was zich daarvan bewust, want de conversatie begon al. De eerste gang bestond uit een soepje geserveerd met een kaasstengel. Gevolgd door etagères met hartige broodjes, een pasteitje, zoete broodjes, brie met walnoot en heerlijke scones met clotted cream en jam. Na de ronde zoete broodjes nog kleine picolientjes, want die waren ze vergeten te serveren bij de ronde hartige hapjes. Uiteraard ontbraken de vele soorten thee ook niet. Het was teveel om op te noemen, maar alles smaakte o zo lekker! Als laatste ronde kwam nog meer zoetigheid op tafel zoals red velvet cupcakes, bonbons, macarons. De senioren hoefden ’s avonds in ieder geval niet meer te eten thuis. Met een advocaatje met slagroom werd de bijeenkomst traditioneel afgerond.

Een hele middag lekker eten en kletsen! Iedereen vond het reuze gezellig. Alle ingrediënten voor een geslaagde high tea waren aanwezig. Voorzitter Truus Noij sloot de middag af met een dankwoord aan de gastvrouwen, die dit allemaal hebben georganiseerd en uitgevoerd. Haar woorden werden met een flink applaus vanuit de zaal ondersteund. Ook de deelnemers aan de high tea werden bedankt voor hun aanwezigheid, in het bijzonder een aantal dames die de 90 jaar al gepasseerd zijn. Het is een eerste stap naar nóg meer leuke activiteiten die de seniorenvereniging na corona organiseert.

Klik op de foto voor een volledig beeld