maandag 09 oktober 2017

High tea in de Oase

Vijftig gasten hebben aan tien in carrévorm opgestelde tafels in de Oase genoten van een heerlijke high tea: uiteraard kopjes thee, maar dan met zoete en hartige lekkernijen en geanimeerde conversatie.

Een high tea is een lichte maaltijd waarbij men allerlei kleine hartige en zoete hapjes eet onder het genot van koppen thee. In Engeland heeft de benaming 'high tea' een andere betekenis dan in Nederland. Daar is het een maaltijd met hartige gerechten die rond zes uur gegeten woord.

In de Oase stonden op vrijdagmiddag 6 oktober zes gastvrouwen klaar om de gasten te bedienen. Niet alleen dat, maar ook waren zij al een maand tevoren bezig met inkopen, de week ervoor met bereiden, want alle gerechten waren zelf gemaakt! En op de dag zelf waren zij om 09.00 uur paraat voor de laatste voorbereidingen. Zij dekten de tafels met mooie oude serviezen uit hun eigen keuken. ‘Petje af voor dit team’, zei Hanneke Thielen, die hen na afloop bedankte met bloemen.

Na het openingswoord van Hanneke werd er geluisterd naar het Engelse Volkslied ‘God save the Queen’. Nou ja, niet iedereen was zich bewust van dit lied, want de conversatie begon al. De eerst gang was een courgettesoepje geserveerd met een bitterbal, ‘naar Engels gebruik!’ Etagères met broodjes, chocola en fudge werden gepresenteerd, een opgerolde wrap met iets hartigs, kleine pasteitjes, tomaatjes met mozzarella, kleine picolientjes. Het kon niet op. Met een advocaatje met slagroom werd de bijeenkomst afgerond.

Volgend jaar weer!