maandag 04 februari 2019

Ook vegetarisch koken was weer een schot in de roos

Met de vegetarische kookavond van 28 januari jl. is een voorlopig einde gekomen aan een succesvolle reeks van maar liefst 32 workshops, verdeeld over vier jaar. Voorlopig. Want docent Wilma Dazler zei er nu al zin in te hebben nieuwe recepten te bedenken: Indonesisch wellicht? Italiaans misschien?

SV-Rijen publiceert de workshops in het cursusboekje dat elk najaar verschijnt. Net als vorige jaren stelde ’t Boerke ook dit jaar haar keuken gastvrij ter beschikking. En dat verdient een dik ‘dankjewel’. Al die avonden werd er in de keuken van ‘t Boerke geschild, gehakt, geroerd en met specerijen getoverd dat het een lieve lust was. Speciaal voor wie eens wat meer wilde weten over onder meer de Bourgondische, Marokkaanse of vegetarische keuken. Nieuw en speciaal voor mannen kwamen daar dit seizoen nog twee avonden bij: Oostenrijks en Italiaans.

Ook de vegetarische kookavond bleek een schot in de roos: steeds meer mensen gaan immers over op het eten van minder vlees. En dat kan ook verschrikkelijk lekker zijn. Dat bewezen onder meer de aardappel-courgette rondjes, de geroosterde groenten, de linzenballetjes met mango-chutney en niet te vergeten de wortelsoep.

De resultaten waren geweldig!! Om te zien, maar vooral ook om de smaak. En het leuke van deze workshops: alle gerechten werden niet alleen samen gemaakt en beoordeeld maar ook samen opgegeten aan smaakvol gedekte tafels. Tel daarbij op het gezellige natafelen met een drankje en het avondje kookfeest was compleet.