zaterdag 28 december 2019

Succesvolle minicursus Astrologie

Onder enorme belangstelling startte op 3 december onder leiding van Dré Aukes een minicursus over astrologie. Sommige mensen zijn al langer bezig met deze materie en haalden hun kennis weer op.  

De bijeenkomsten waren interessant. We mochten aan astrologie proeven, Het blijft een interessante, maar toch moeilijke en ingewikkelde materie. Al met al werd het een leuke diepere kennismaking met wat astrologie nu allemaal inhoudt.

De belangstelling was groot, waardoor het voor Dré soms moeilijk was om de aanwezigen te overstemmen. We kregen te horen dat, zoals bekend, er 12 sterrenbeelden zijn, 12 huizen en 10 planeten. Dat dit alles met elkaar in verband staat en dat dit dus ook positief opgepakt kan worden. Alles heeft een reden, ook al begrijpen we die soms niet en leggen we zaken anders uit. Verwachtingen hebben een sterke aantrekkingskracht, verwacht het goede en het goede komt tot je.

We kregen een handleiding met uitgebreide informatie over de bijeenkomsten, om nog eens na te lezen en je op je gemak erin te verdiepen. Jammer dat de locatie bij de Boodschap af en toe te wensen overliet. Het was schipperen met de ruimtes, koud en we werden in de diverse ‘open’ ruimte neergezet. De Oase of een vast lokaal  zou voor een volgende keer de voorkeur hebben. 

Al met al we komen aan in het Waterman tijdperk, onder planeet Pluto, de geluksplaneet. Dat betekent dat macht, leugens, aannames, heersen en de "triple-R status (regelen, rommelen, ritselen) gaan verdwijnen. Dit tijdperk is voorbij. De mensen komen in opstand, ze gaan voor waarheid. Geluksplaneet Jupiter is grenzeloos, geeft inzichten, is filosofisch. Het Watermantijdperk staat voor provocerend, voor betere sociale contacten en saamhorigheid, zoekt geestverwanten. Het onrustige tijdperk waarin we nu zitten keert zich ten goede. We gaan naar eerlijkheid, rust en regelmaat, samen met elkaar en niet over elkaar. 

Dré sloot af met: 'Je intuïtie zegt je hoe het werkelijk is. Volg je hart, dat klopt altijd, ondanks leugens, aannames en ondanks dat mensen over anderen praten en hen beschadigen.'

We kunnen voor een vervolg terecht bij het Astrocafé in de Cammeleur in Dongen. Elke derde woensdag van de maand van 9.30 tot 12.30 uur. Samen hierheen rijden is een optie. Als de dag niet je vriend was dan is hij je leraar geweest. Kijk positief naar elkaar en de situatie, leer van elkaar en weet dat alles een reden heeft.

ingezonden door: Angelette Akkermans