vrijdag 03 november 2023

We kunnen weer puzzelen deze winter

Vandaag was het weer zover. Er konden legpuzzels worden geruild in de Oase. Net als eerdere jaren, was er veel belangstelling om één of meerdere legpuzzels te scoren. Aan een andere puzzel beginnen is immers leuke bezigheid voor de komende wintermaanden.

Ruim voordat de deur van de Oase om 13.00 uur openging, waren er al veel fanatieke puzzelaars aanwezig. Zoals iemand naderhand opmerkte: “de beurs was al bijna voorbij, voordat deze was begonnen!” Toch bleven er voor degenen die wat later kwamen voldoende legpuzzels over, de meesten in dozen van 1000 en 1500 stukjes. Behalve Rijense puzzelaars bleken ook liefhebbers uit Gilze en zelfs uit Dordrecht naar de Oase afgereisd te zijn.

De bezoekers waren vooral op zoek naar legpuzzels van Jan van Haasteren en WasGij? Deze waren dan ook het eerste weg. De essentie van een ruilbeurs is, dat je iets kan komen halen én brengen. Zo bracht een familie maar liefst dertien puzzels mee naar de Oase en ging met meer dan tien geruilde puzzels naar huis. Missie geslaagd!

De puzzels die achtergebleven zijn in de Oase, zullen naar de Weggeefhoek gebracht worden.

Klik op een foto voor volledig beeld