Digitale zomersnacks 1: Digitale schoonmaak op je laptop

vrijdag 09 juni 2023 - 10:00 tot 12:00

locatie: de Oase

 

Vrijdag 9 juni 2023, van 10 tot 12 uur: Digitale schoonmaak op je laptop

Waarom de keukenvloer boenen? Waarom de auto stofzuigen?  Omdat het goed voelt als iets weer blinkend schoon is.  En het geeft je een rustiger gevoel. Met een opgeruimd huis, kun je makkelijker spullen terugvinden en is er minder afleiding. Datzelfde geldt voor je computer. 

Minder drukte op je scherm en dus meer focus en rust. Een tweede voordeel van een ‘opgeruimd’ apparaat is dat deze er minder traag van wordt. Hierbij kun je denken aan:

  • Verwijderen tijdelijke bestanden
  • Controle of je nog opslagruimte hebt
  • Oude downloads en cookies weggooien
  • Prullenbak legen
  • Ordenen van persoonlijke bestanden

Tijdens deze bijeenkomst werken we met laptops. Er staan laptops van de bieb voor je klaar. Je eigen laptop meenemen mag natuurlijk ook!

Voor deze zomerse digisnack kun je je inschrijven via cursussen@sv-rijen.nl of bij de gastvrouwen in De Oase. Deelname kost €5,-- p.p. en is exclusief consumptie. Voor aanvang van de bijeenkomst kun je via PIN betalen aan de bar in de Oase.

Inschrijven voor deze zomersnack kan vanaf maandag 22 mei

Heb je trek in nog meer digitale zomersnacks? Meld je dan ook aan voor de sessies Parkeerapps, Online tickets kopen of Weerbaar online - privacy en veiligheid. Gebruik de zomer om jouw digitale vaardigheden op te frissen!