Kennismakingsochtend Schrijfgroep SchrijveRijen

woensdag 13 maart 2024 - 09:30 tot 12:00

locatie: de Oase

 

Momenteel bestaat de Schrijfgroep van de SVR uit vier deelnemers. Zetty is er vanaf het begin bij. Dit najaar al 10 jaar. Rina stapt in als zij na het overlijden van haar vader Jan, destijds de nestor van onze groep, enthousiast raakt over zijn schrijfsels. Annie heeft het 65-jarig jubileum van de SVR aangegrepen om te komen schrijven. Ineke is sinds enkele jaren deelnemer, aangespoord door haar moeder. Dus: hoort, zegt het voort, want er zijn plaatsen vrij!

Je hoeft geen volleerd schrijver te zijn. We schrijven geen boeken vol, maar kleine stukjes in een schrift. Naar aanleiding van een echt voorwerp, zoals een schaar, een foto, een boek. Wij staan vaak versteld van onze eigen schrijfsels. Als de stukjes dan hardop worden voorgelezen is het fijn als de anderen luisteren en zodoende op nieuwe ideeën komen. Alles in een veilige en vertrouwde sfeer. Want zo is er plaats voor creativiteit. Zoals het dichten van hedendaagse versjes als ‘elfjes’ en ‘haiku’s. Enkelen van ons zijn er al experts in geworden en daar beleven we samen erg veel plezier aan. Schrijven heeft ook de functie om dingen op een rijtje te zetten of van je af te schrijven.

Je kent ons vast al wel van de stukjes van SchrijveRijen die geregeld in de Nieuwsbrieven geplaatst worden. Kom het zelf eens ervaren, op woensdagmorgen om de 14 dagen in de Oase. Woensdag 13 maart om 9.30 uur houden we een speciale kennismakingsochtend. Je mag ons dan het hemd van ons lijf vragen of bij de groep aansluiten om zelf iets op papier te zetten. Graag vooraf aanmelden bij Zetty Toonen: 0161-225 881.