Zomersnacks: Potje nostalgie

vrijdag 24 juni 2022 - 10:00 tot 12:00

locatie: de Oase

 

Ook deze zomer biedt Theek 5 een zomerprogramma met Digisnacks aan. Een mediacoach van Theek 5 praat u bij over verschillende onderwerpen. Korte presentaties van ongeveer een half uur, waarna er nog volop tijd is om met het geleerde te oefenen. Deze zomer staan de volgende “Digisnacks” op het menu:

Potje Nostalgie – vrijdag 24 juni 10.00 – 12.00 uur

Musea en fotoboeken zijn manieren om eens lekker een potje nostalgie open te trekken. Maar wist je dat er ook op internet veel mogelijkheden zijn? Wat gebeurde er op jouw geboortedag? Staat de school er nog waar je vroeger heen ging? Dat kun je allemaal digitaal opzoeken.

Leuk al die mogelijkheden, maar: waar begin je?
Tijdens deze Zomerse digisnack neemt de mediacoach van Theek 5 je mee naar fijne online diensten zoals de digitale knipselkrant Delpher, beeldbank Het geheugen van Nederland en personendatabank Wiewaswie. Hoe werken die websites en wat kun je er mee? Na een korte tekst en uitleg ga je vooral veel zelf aan de slag met uitzoeken hoe het ook alweer was. In een groepje van maximaal 8 deelnemers wordt het ongetwijfeld een heel gezellig en divers potje nostalgie!

Voor deze Zomerse digisnack kun je je eigen apparaat (laptop of tablet) meenemen, of je maakt gebruik van een laptop van Theek 5.

Deelname kost €5,00 per persoon. Koffie of thee zijn niet bij de les inbegrepen.

Aanmelden kan via e-mail: cursussen@sv-rijen.nl. Vermeld ook je KBO-lidmaatschapsnummer.

Overige datums/ thema's:

  1 juli: Relaxt op reis

15 juli: Haal meer uit je mobiel

29 juli: Met je mobiel naar buiten